Meer uit je website halen doe je zo!

Meer uit je website halen

Meer uit je website halen doe je zo!

Bijna alle bedrijven hebben er wel een, een website. Maar hoe zorg je er nou voor dat deze websites worden bezocht door mensen? Zonder websitebezoekers loop je kans op weinig sales, wat leidt tot weinig omzet en misschien wel een lage naamsbekendheid. Dit kan je voorkomen. Hier zijn veel verschillende manieren voor. Een van de goed werkende manieren om meer website bezoeken te genereren is door middel van zelfstandig linkbuilden of het inzetten van een linkbuilding specialist

Linkbuilden: wat houdt het in?

Kort gezegd is linkbuilding een tool om relevante links op andere sites te plaatsen. Deze links verwijzen naar jouw eigen website. Dit zorgt ervoor dat bezoekers van deze websites op de link kunnen klikken en zo naar jouw website worden verwezen. Dit leidt tot meer website bezoeken op je eigen website. Het inzetten van linkbuilden wordt ook wel het plaatsen van backlinks genoemd. Wanneer deze geplaatst worden ziet het er als volgt uit: niet-klikbare backlink. Op deze manier weten mensen dat dit een link is waar zij op kunnen klikken. 

Bij het plaatsen van backlinks is het belangrijk dat dit wordt gedaan op relevante websites. Het heeft het meeste zin wanneer er een link naar jouw website wordt geplaatst op een website die te maken heeft met het onderwerp. Een goede manier om dit voor elkaar te krijgen is door het schrijven van een goed artikel. Veel websites plaatsen tegenwoordig externe blogs. Wanneer je in een artikel een link naar je eigen website zet heb je een backlink geplaatst op een andere website.

Voor- en nadelen van linkbuilding

Het plaatsen van backlinks heeft verschillende voor- en nadelen. De grootste nadelen zijn dat het ontzettend veel tijd kost en dat het expertise vergt, wat indirect dus ook tijd en geld vereist. De grootste reden hiervan is dat je alleen links wilt plaatsen op websites die relevant en van hoge kwaliteit zijn. Het uitzoeken van deze websites kost veel tijd. Ook kan het ondankbaar aanvoelen. Je vraagt een vreemde om een link naar jouw website te plaatsen, waarom zouden zij dit voor jou doen? Wat doe je ervoor terug? Als laatst is het belangrijk dat je niet teveel ‘kunstmatige’ backlinks inzet. Hierbij kun je aan het volgende houden. Laat overwegend links bestaan uit branded/merk gerelateerde anchors. Een kleiner deel is een combinatie tussen merk en een specifiek zoekwoord en het kleinste deel is alleen een zoekwoord. 

Daarnaast zijn er ook veel voordelen. Zo zorgt het plaatsen van verschillende links voor meer website bezoeken, doordat mensen de links volgen naar een van jouw landingspagina’s. Ook vergroot het je vindbaarheid in Google. Het algoritme van Google bepaalt aan de hand van de externe links die jij hebt hoe belangrijk je website is. Hoe belangrijker Google jouw website vindt hoe hoger je terecht komt in de organische zoekresultaten van Google. Nog een voordeel is dat je zelf in de hand hebt voor welke pagina je wel en geen backlinks wilt plaatsen. Je kiest dit namelijk allemaal zelf uit.

Een laatste voordeel is dat er veel specialisten zijn in linkbuilding. Zo zijn er veel professionals en experts die er verstand van hebben en hier ook veel ervaring in hebben. Je kunt vaak bij verschillende specialisten je backlinks uitbesteden. Wel zal je even moeten controleren of ze in het verleden resultaten hebben behaalt aangezien niet elke partij even sterke is in linkbuilden.

Linkbuilding uitbesteden 

Het is goed mogelijk om zelf aan de slag te gaan met het plaatsen van backlinks. Hier moet je wel de tijd voor nemen. Vaak wordt door specialisten gezien dat de opgestelde doelen niet worden gehaald en dat hierdoor de motivatie zakt. Dit leidt vaak tot het niet meer inzetten van de externe links. Ook kan het averechts werken wanneer je niet goed weet wat je doet waarbij dalende resultaten uiteraard niet ten goede komen van de motivatie. Een goede manier om gemotiveerd hiermee verder te gaan is door deze activiteiten uit te besteden aan een specialist in linkbuilding. 

Wanneer je kiest voor het uitbesteden hiervan is het belangrijk dat je niet bang bent voor verandering. Specialisten beginnen namelijk bij het begin, je eigen website. Deze moet goed in elkaar zitten. Vervolgens kan er bepaald worden naar welke pagina’s er wordt gelinkt en naar welke niet. Hiervoor wordt een hele campagne opgesteld. Het grootste voordeel van het uitbesteden is dat je zelf minder tijd kwijt bent en dat de doelen wel worden gehaald. Daarnaast is er een grote kans op meer website bezoeken. Dit komt doordat een specialist aan het begin begint en vanaf daar verder gaat. Alle belangrijke onderdelen om goede backlinks te plaatsen en hoog in de organische zoekresultaten terecht te komen worden meegenomen. Heb jij een website en ervaar je dat er weinig traffic naar je website gaat? Denk dan na over het plaatsen van backlinks bij externe relevante websites. Geïnteresseerd geraakt? Lees hier meer over linkbuilding en breng je website naar een hogere kwaliteit!